Blog Datum: 31-08-2017

Onderneming uitgelicht: 4 Seizoenen Tuinmeubelen

4 Seizoenen Tuinmeubelen expandeert dankzij export.


In ‘Onderneming uitgelicht’ laten wij ondernemers aan het woord over hun uitdagingen en passie voor het vak. Deze keer spreken wij met Reamon Breukers, eigenaar van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Hij vertelt ons over zijn onderneming, de financiële stabiliteit en de rol die zijn NOAB-kantoor hierin speelt, die zijn financiële zaken beheert.

4 Seizoenen Tuinmeubelen is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en verkopen van tuinmeubelen voor zowel consument als groothandel. Zij onderscheiden zich door eigen modellen te ontwerpen, maar ook bestaande modellen aan te passen. Hierdoor is de collectie nooit hetzelfde als die van andere aanbieders.

Concurrentie
We vragen Reamon meer te vertellen over zijn bedrijf en hoe hij zich positioneert ten opzichte van de concurrentie. “De wijze waarop wij de consument proberen te bereiken, wijkt af van de rest. Zo hebben wij vier shop-in-shops verdeeld over Nederland waar ongeveer tien van onze sets staan. De consument van nu oriënteert zich vaak via internet en social media en op deze manier hoeven ze niet ver te reizen om onze modellen ook daadwerkelijk te testen. De shop-in-shops zijn gevestigd in bedrijven die aanverwante artikelen verkopen zoals blokhutten, tuinhuizen en veranda’s. Wij sturen deze shop-in-shops aan via onze megastore in Enschede.”

Zie het als een uitdaging
“Als ondernemer loop je tegen tal van obstakels aan maar de kunst hiervan is om het te zien als een uitdaging. Groot of klein, elke uitdaging is het waard en hierdoor zal je alleen maar meer groeien. Dat betekent natuurlijk niet dat je alles alleen moet doen. In sommige zaken zijn andere organisaties nu eenmaal beter en dat is helemaal niet erg. Zo beschikten wij wel over de basiskennis van financiële administratie maar ondersteuning en hulp bij diepgaandere vraagstukken was zeker nodig. Bijvoorbeeld met onze export naar Duitsland, waarbij ons NOAB-administratiekantoor ons vakkundig heeft bijgestaan. De financiële administratie is nu mooi gestructureerd en we zijn verzekerd van kwaliteit en deskundigheid. Belangrijk is daarbij de kennis van alle regelgeving, want er komt toch wel wat meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt, vooral ook als je zakendoet in het buitenland”, aldus Reamon Breukers.

Persoonlijk en toekomstgericht
“Inmiddels werken wij alweer een aantal jaar samen en hebben wij een goede band opgebouwd. Ze zijn erg persoonlijk, denken mee, zijn toekomstgericht en ook bereid om buiten gebaande paden te denken. Men maakt tijd voor ons vrij om bijvoorbeeld te sparren over de toekomstvisie en wanneer het nodig is, gebruiken ze hun brede netwerk. Al met al een goed en noodzakelijk klankbord voor alle ondernemersvraagstukken. En dat heb je nodig als ondernemer.” 

Toekomstdromen met 4 Seizoenen Tuinmeubelen
“Voorlopig willen we met 4 Seizoenen Tuinmeubelen uitbreiden op verschillende onderdelen, zoals personeel en internationalisering. Dit vraagt echter wel weer veel kennis en inspanningen, zoals een duidelijk financieel overzicht. Voor de internationalisering hebben we ook advies nodig over de regelgeving in verschillende landen. Ons administratiekantoor kan ons daar prima bij helpen, zij ondersteunen ons hier optimaal bij en adviseren ons deskundig!”

Ben jij ZZP’er of MKB’er en op zoek naar een administratiekantoor of belastingadvieskantoor dat bij jou past? Bekijk hier alle NOAB-gecertificeerde administratiekantoren bij jou in de buurt.

Deze blog is een momentopname en voor het laatst aangepast op 31 augustus 2017.

Vind een NOAB-kantoor bij jou in de buurt

NOAB kantoor zoeken