Blog Datum: 14-03-2018

Onderneming uitgelicht: BPRA

In ‘Onderneming uitgelicht’ laten wij ondernemers aan het woord over hun uitdagingen en passie voor het vak. Deze keer spraken we met Marcel Gerritsen, eigenaar van lobbybureau BPRA. Zij zijn klant bij NOAB-kantoor Hoornwijck Groep.

BPRA is een typisch lobbybureau met als belangrijkste onderscheid dat zij zich gespecialiseerd hebben in de gezondheidszorg. Deze dagen is het hun voornaamste uitdaging om partijen weer met elkaar in gesprek te brengen. “In dat kader past het, dat wij niet alleen werken voor bedrijven en instellingen maar ook – veelal zonder tegenprestatie – voor patiëntenorganisaties.”, legt Marcel uit.

Ontstaan BPRA

“Na een studie politieke wetenschappen ben ik als beleidsmedewerker begonnen bij de VVD Tweede Kamerfractie.” Marcel legt uit dat een parlementariër hem had meegenomen naar de belangenorganisatie voor de farmaceutische industrie en dat hij hierdoor in contact werd gebracht met de gezondheidszorg. “Na een aantal jaren daar te hebben gewerkt en een korte uitstap te hebben gemaakt naar een adviesbureau besloot ik in 1996 mijn eigen bedrijf op te zetten en me te richten op het snijvlak van overheid; politiek en gezondheidszorg”.

“Inmiddels ben ik dus alweer 22 jaar aan de slag als ondernemer en in deze jaren heeft BPRA in de gezondheidszorg een enorm netwerk opgebouwd. Het geeft mij een enorme energieboost wanneer het lukt om partijen met elkaar in gesprek te krijgen. Dat lijkt een niet erg ambitieuze opgave, maar helaas is dat in de zorg wel het geval. Verder is er niets mooiers dan een nieuwe opdracht binnenhalen, iets dat ons de laatste maanden heel erg vaak lukt.”

Administratieve chaos

Marcel vertelt dat de administratie in de beginjaren een chaos was. “Administratie is nooit mijn hobby geweest en de drukke werkzaamheden greep ik te snel aan als excuus om de administratie maar te laten liggen. Wanneer op een gegeven moment de Belastingdienst het niet langer accepteert, de verplichtingen zich opstapelen en je gelijktijdig verplichtingen hebt naar het personeel toe, is het onvermijdelijk om hulp in te roepen.”

Inmiddels is hij aangesloten bij het administratiekantoor Hoornwijck Groep waar hij erg tevreden over is. “Ik ben vol lof over mijn adviseur. In mijn vak moet je je inleven in de andere partij, zoals politieke partijen, de overheid, andere bedrijven of instellingen. Als je dit niet kan bereik je niets. Mijn NOAB-kantoor verstaat deze vaardigheid als geen ander. Ze denken goed mee en kunnen zich helemaal verplaatsen in de behoeftes van mijn bedrijf, maar vooral van mij als ondernemer. Hoornwijck weet exact waar mijn goede en slechte capaciteiten liggen en hierdoor kan ik mij helemaal richten op datgene waarvan men zegt dat ik dat wel redelijk beheer: lobby.”

De toekomst van BRPA

BPRA groeit en die groei moet begeleid worden. “Daarvoor heb ik het NOAB-kantoor nodig. Voornamelijk om de administratie en de verplichtingen van ons bureau vloeiend te laten verlopen zodat wij ons kunnen richten op onze business.”

Een goed advies

Als gouden tip voor andere ondernemer noemt Marcel: “Nooit wachten wanneer je in de problemen komt. Ik heb dat veel te lang gedaan en het was op het nippertje dat het is gelukt. Zonder Hoornwijck was me dat echt niet gelukt en hadden er uiteindelijk mensen op straat gestaan. Wees dus niet te trots voor hulp, je kunt als ondernemer nooit goed zijn in alles, tenminste ik ken ze niet.”

Ben jij zzp’er of mkb’er en op zoek naar een administratiekantoor of belastingadvieskantoor dat bij jou past? Bekijk hier alle NOAB-gecertificeerde administratiekantoren bij jou in de buurt.

Deze blog is een momentopname en voor het laatst aangepast op 14 maart 2018.

Vind een NOAB-kantoor bij jou in de buurt

NOAB kantoor zoeken