Blog Datum: 20-04-2018

Onderneming Uitgelicht: React Online

In ‘Onderneming uitgelicht’ laten wij ondernemers aan het woord over hun uitdagingen en passie voor het vak. Deze keer spraken we met Jean-Paul Vosmeer, eigenaar van internetbureau React Online. Zij zijn klant bij Administratiekantoor Welten in Deurne.

React Online is een internetbureau gespecialiseerd in online maatwerk. Vanuit zuidoost-Brabant realiseren ze sinds 2000 op strategische wijze de online doelen van bedrijven en organisaties in Nederland én daarbuiten. “We bedenken, ontwerpen en ontwikkelen websites en webapplicaties. Dit doen we voor tal van (internationale) organisaties, als Rabobank en andere strategische partners. Met één been in Brainport en het andere in de rest van Nederland en de EU.”

“Samen met onze klanten gaan we op zoek naar de beste (online) aanpak. Op een strategische wijze leggen we de link tussen marketing en technologie waardoor kennis vanbinnen en buiten de organisatie samenkomt om op korte en lange termijn doelen te realiseren”, legt Jean-Paul uit.

Innovation is key

Jean-Paul wordt enthousiast van innovatie en vernieuwing. Iets wat ontzettend belangrijk is in de online wereld. “Ik krijg enorm veel energie van andere ondernemers en organisaties die vooruitstrevend aan de slag durven te gaan. Die vernieuwing zoeken, nieuwe methoden en technieken omarmen en daarbij ook de online kant beter willen inzetten. Bedrijven die op zoek zijn naar een oplossing in plaats van een product.” Samenwerking is één van de speerpunten van React Online, door kennis te delen en met een strategische blik te kijken, zetten zij eerst graag een stap terug om samen met de klant te kijken naar de stip op de horizon. “Daarna denken we pas in middelen.”

Persoonlijk en direct contact

In de beginjaren liep React Online er voornamelijk tegenaan dat zij een beperkte kennis hadden over het goed managen van de inkoop- en verkoopnota’s. “We waren toen aangesloten bij een groot landelijk adviesbureau maar na 10 jaar hadden we vooral behoefte aan een kleiner kantoor met directe lijnen en een betere automatisering van de administratie met betrekking tot de inkoop/verkoop uit onze bedrijfssoftware.” Uiteindelijk kwamen zij uit bij Administratiekantoor Welten in Deurne. “Het fijne aan dit kantoor is dat het een kleine organisatie is met veel persoonlijk contact. Dat is ook precies waar we naar op zoek waren. Het contact is nu directer en de medewerkers kennen precies onze ins en outs.”

Voordelen van het NOAB-keurmerk

In eerste instantie koos Jean-Paul niet bewust voor een NOAB-gecertificeerd administratiekantoor, maar hij ziet hier nu zeker de voordelen van in. “De belangrijkste reden om voor Welten te kiezen was de compactheid van de organisatie. Maar het feit dat een klein kantoor wel de up-to-date kennis in huis heeft om te zorgen dat we helemaal bij blijven vind ik inmiddels een grote pré. Ik wil me bezighouden met mijn organisatie, strategisch sturen op de administratieve last maar daar niet dagelijks mee bezig zijn. Gelukkig heb ik daar nu een goede partner voor gevonden!”

Toekomst van React Online

“We zitten in een groeiende innovatieve sector, we moeten steeds mee met de tijd. Niet alleen onze klanten maar ook personeel verwachten steeds meer selfservice. Ik verwacht van ons kantoor dat ze ons hier heel goed bij kunnen helpen!”

Of Jean-Paul nog een advies voor andere ondernemers heeft? Dat heeft hij zeker: “Focus op je business, kies een kantoor dat samen met je die stip op de horizon wil zetten en daar met jou mee aan de slag gaat. Denk strategisch en verder dan alleen de belastingaangifte”.

Ben jij ZZP’er of MKB’er en op zoek naar een administratiekantoor of belastingadvieskantoor dat bij jou past? Bekijk hier alle NOAB-gecertificeerde administratiekantoren bij jou in de buurt.

Vind een NOAB-kantoor bij jou in de buurt

NOAB kantoor zoeken

Zoeken binnen de kennisbank