Blog Datum: 11-10-2017

Onderneming uitgelicht: Rijschool Ivo

Ivo maakte een vliegende start met de hulp van zijn NOAB-kantoor.


In ‘Onderneming uitgelicht’ laten wij ondernemers aan het woord over hun uitdagingen en passie voor het vak. Deze keer spreken wij met Ivo van Gils, eigenaar van Rijschool Ivo. Hij vertelt ons over de start van zijn eigen onderneming, zijn manier van administratie bijhouden en de rol die zijn NOAB-kantoor, BnP, hierin speelt.

“In 2012 ben ik begonnen met het geven van autorijles. Dit was echter nog bij een andere rijschool. In september 2016 kon ik die rijschool van mijn toenmalige werkgever overnemen. Een mooie kans en een leuke uitdaging natuurlijk. Samen met Corine van Beek van BnP, mijn NOAB-kantoor, hebben we de overname en alles wat daarbij komt kijken eens goed onder de loep genomen. Wat zijn de mogelijkheden en wat is rendabel? We besloten de rijschool niet over te nemen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn eigen rijschool te starten, Rijschool Ivo.”

De beginfase
“Vanaf januari dit jaar werk ik als zelfstandig ondernemer. Ik startte met 14 leerlingen en nu heb ik er al 45 rijden. Mijn administratiekantoor BnP heeft mij met heel veel zaken geholpen. Zoals met het maken van een goed onderbouwde financiële prognose, van groot belang natuurlijk om te weten in dit eerste stadium. Ze hebben mij begeleid bij het openen en opzetten van een zakelijke bankrekening, het opzetten van de administratie én de acquisitie. Daarnaast hebben ze er via hun connecties voor gezorgd dat ik heel snel een lesauto kon aanschaffen. Hierdoor hoefde ik mijn leerlingen, die ik meenam vanaf mijn vorige werk, niet te laten wachten en kon ik meteen aan de slag.”

Vliegende start dankzij NOAB-kantoor
“Zonder de hulp van mijn NOAB- administratie- en belastingadvieskantoor was ik niet zover gekomen. Ik hoorde laatst bij een cursus voor rijinstructeurs dat een gemiddelde rijinstructeur er ongeveer anderhalf jaar over doet om op te bouwen wat ik nú al heb opgebouwd. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee én ik ben er trots op. Vooral in de beginfase heeft BnP mij zo geholpen dat ik direct een goede start kon maken, zij hadden alles perfect geregeld en hierdoor hoefde ik me ook niet meer druk te maken over financiële zaken.”

Ondersteunende en adviserende rol
“Mijn rijschool draait heel goed en nu heeft mijn administratiekantoor voornamelijk een ondersteunende en adviserende rol. Door mijn vorige baan wist ik al veel van facturen. Factureren doe ik daarom zelf. Dankzij BnP kan ik dit nu wel op een veel makkelijker en snellere manier doen. Je hebt zoveel pakketten en programma’s om je administratie te beheren, maar je wilt natuurlijk dat je administratie zo min mogelijk tijd kost. BnP heeft me geadviseerd en begeleid bij de keuze van een boekhoudprogramma. Dit werkt echt super voor mij! Het programma bespaart me nu zo’n 4 à 5 uur tijd per week, dat is mooi meegenomen. Ik doe mijn boekhouding dus voornamelijk zelf, maar mijn NOAB-kantoor controleert dat dan op de achtergrond. Dat geeft mij een veilig gevoel en ik vertrouw voor meer dan 100% op hun kennis en kunde. ”

Andere administratiekantoren
“Mijn vorige werkgever had een ander administratiekantoor. Dat was zo’n zolderkamerkantoor. Achteraf weet ik dat zij toch wel wat zaken achterwege lieten. Goed voorbeeld is de investeringsaftrek. Daar wist mijn toenmalige werkgever helemaal niks van, terwijl hij daar geld mee had kunnen besparen. Nu ik bijvoorbeeld een nieuwe iPad moet kopen, weet ik dat ik deze boven een bepaald bedrag moet aanschaffen om voor die aftrek in aanmerking te komen, dan krijg ik gewoon nog een deel terug. Mijn administratiekantoor denkt met dit soort subsidies echt heel goed met me mee.”

De toekomst van Rijschool Ivo
“Eigenlijk wil ik niet veel meer groeien dan de huidige grootte. Ik heb nu 45 leerlingen en dat gaat hartstikke goed. Ik wil ook gewoon een éénpitter blijven. Dus zonder extra instructeurs, geen personeel. Bewuste keuze. Hierdoor weet ik de controle en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Dat vind ik fijn. Natuurlijk blijf ik ondertussen wel zoeken naar nieuwe mogelijkheden binnen de branche, bijvoorbeeld nieuwe manieren van lesgeven of nieuwe manieren om om te gaan met faalangst. BnP houdt dan weer de ontwikkeling in hun branche in de gaten. Ze weten wat ik doe en wat ik wil, dus hierdoor weten ze precies wat het beste bij mij en mijn onderneming past.”

Ben jij zzp’er of mkb’er en op zoek naar een administratiekantoor of belastingadvieskantoor dat bij jou past? Bekijk hier alle NOAB-gecertificeerde administratiekantoren bij jou in de buurt.

Deze blog is een momentopname en voor het laatst aangepast op 11 oktober 2017.

Vind een NOAB-kantoor bij jou in de buurt

NOAB kantoor zoeken